ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Κλάδος
ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Τοποθεσία
ΧΑΝΙΑ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

Κτήμα Ρωξάνη

Το έργο

Μέσα σε ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο κοντά στα Χανιά, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων ανάμεσα στα χωριά Αρμένοι και Καλύβες, βρίσκεται η “Έπαυλης των Σκορδιλών”. Η ιστορική έρευνα τοποθετεί το κτιριακό συγκρότημα στην εποχή της Ενετοκρατίας δίνοντας στο συγκεκριμένο έργο την ιδιαιτερότητα της διατήρησης της ιστορικής του παρουσίας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε ένα τόσο ιδιαίτερο χώρο που χρησιμοποιείται πλέον σαν χώρος εκδηλώσεων, η λύση φωτισμού έπρεπε να προσαρμοστεί στην φυσιολατρική προσέγγιση του πελάτη τοποθετώντας την φύση σε προτεραιότητα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ιστορικού κτιρίου και του επιβλητικού φυσικού κρητικού τοπίου.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Κύριο μέλημα της πρότασης φωτισμού ήταν η ανάδειξη των κτιρίων του κεντρικού και του βοηθητικού τομέα, με περιμετρικό φωτισμό καθώς και η προβολή συγκεκριμένων σημείων που αναδείκνυαν την αισθητική του χώρου όπως μιας μικρής πετρόχτιστης γέφυρας, της εκκλησίας αλλά και του εύφορου περιβάλλοντος χώρου πάντα με χρήση τεχνολογίας LED.