ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Κλάδος
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Τοποθεσία
ΡΕΘΥΜΝΟ
Business Solutions
BUILDING AUTOMATIONS

Ρέθυμνο - Βιολογικός Καθαρισμός

Το έργο

H αναβάθμιση αφορά το σύστημα τηλεμετρίας στο βιολογικό καθαρισμό των οικισμών, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Ιωάννου, και Ανατολής στο νομό Λασιθίου στην Κρήτη. Ο υφιστάμενος πίνακας αυτοματισμού της μονάδας περιλαμβάνει το PLC που διαχειρίζεται και αυτοματοποιεί πλήρως τον τρόπο λειτουργίας όλου του Η/Μ εξοπλισμού. Για την ενημέρωση του προσωπικού συντήρησης σε περίπτωση βλάβης μέσω γραπτού μηνύματος SMS, καθώς και για τον απομακρυσμένο έλεγχο του σταθμού, η ΚΑΥΚΑΣ σχδίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Σε συνεργασία με την εταιρεία Siemens, σχεδιάστηκε μία πρόταση βασισμένη στον ελεγκτή Simatic S7-1200 σε συνδυασμό με την κάρτα CP1242-7 GPRS. Σε κάθε οικισμό προτάθηκε να τοποθετηθεί ένα σύστημα S7-1200 το οποίο θα λαμβάνει ως εισόδους παράλληλα, με το υφιστάμενο PLC, τα κρίσιμα μεγέθη της Η/Μ εγκατάστασης. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος τα σήματα επιτηρούνται και αποστέλλεται γραπτό μήνυμα για την ενημέρωση του προσωπικού συντήρησης. To PLC θα είναι σε θέση να λειτουργεί αυτόνομα αλλά και σε συνεργασία με το υφιστάμενο PLC μέσω της ενσωματωμένης θύρας Ethernet που διαθέτει, ενώ το σύστημα έχει παράλληλα δυνατότητα να ενσωματωθεί σε απομακρυσμένο εποπτικό έλεγχο (SCADA).

Με την αποστολή προκαθορισμένων γραπτών μηνυμάτων στο κινητό του, ο συντηρητής της εγκατάστασης, ενημερώνεται αναλυτικά για την περιγραφή του προβλήματος και το σημείο που εντοπίστηκε ενώ επιπλέον μπορούν να δοθούν εντολές στις εξόδους του συστήματος αυτοματισμού με ένα απλό γραπτό μήνυμα προς τη συσκευή της τηλεμετρίας. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα, να επέμβει στην εγκατάσταση από απόσταση με την αποστολή προκαθορισμένων SMS, περιορίζοντας έτσι το χρόνο επέμβασης και διαχείρισης της βλάβης και της επαναφοράς της λειτουργίας της μονάδας.