ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Κλάδος
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Τοποθεσία
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

Αναβάθμιση Αθλητικού Κέντρου "Σταύρος Κώτσης"

Το έργο

Σκοπός του έργου ήταν η ανακατασκευή και η βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας τμημάτων που περιλαμβάνουν αθλητικές υποδομές του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη και πλέον χώρου «Σταύρου Κώτση». Στην αρχική κατάσταση υπήρχε µικρό γήπεδο µε συνθετικό χλοοτάπητα που χρησιμοποιείτο και ο οποίος είχε φθαρεί και έχρηζε άμεσης αντικατάστασης. Περιφερειακά του χλοοτάπητα, ο χωμάτινος στίβος ο οποίος χρησιμοποιούταν, για βάδιση, τρέξιμο και εν γένει άθληση πολιτών, δεν είχε καμία προδιαγραφή για αθλητική χρήση (ως προς το δάπεδό του). Ο χώρος γραφείου και αποδυτηρίων, στο παλαιό κτίριο, έχρηζαν βελτίωσης ώστε να καλύψει λειτουργικά τις βασικές ανάγκες του χώρου. Ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου, μέσα στον οποίο εντάσσεται και ο παραπάνω αθλητικός χώρος απαιτούνταν να αποκτήσει μόνιμη και σταθερή περίφραξη για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία του όλου έργου. Επιπρόσθετα, όλες οι εγκαταστάσεις είχαν ανεπαρκή φωτισμό, κάτι που καθιστούσε την ενίσχυση του ύψιστης ανάγκης κυρίως για λόγους ασφαλείας και σωστής άθλησης των πολιτών.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Βασική πρόκληση του έργου αποτέλεσε η αναβάθμιση του φωτισμού των εγκαταστάσεων του αθλητικού πάρκου Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ». Στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τις συνθήκες φωτισμού στο αθλητικό πάρκο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την οπτική ασφάλεια των ασκούμενων και όσων βρίσκονται στο χώρο τις νυχτερινές ώρες. Επιπλέον, με την παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, είχαμε το κίνητρο να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος του σταδίου, ώστε να περιορίσουμε το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η λύση της ΚΑΥΚΑΣ δόθηκε με την πλήρη αναβάθμιση του φωτισμού μέσω της αντικατάστασης των κυρίων προβολέων του αγωνιστικού χώρου (γηπέδου) και του περιμετρικού φωτισμού με προβολείς και φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 32 επώνυμοι προβολείς LED συμμετρικής δέσμης, υψηλής στεγανότητας (IP66) και απόδοσης (140lm/W) για τον φωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου σύμφωνα με τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά Πρότυπα κατόπιν της φωτοτεχνικής μελέτης που εκπονήθηκε για τον χώρο και φωτιστικά περιμετρικού φωτισμού για τον συμπληρωματικό χώρο. Με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση φωτισμού επιτεύχθηκε επαρκής και ασφαλής φωτισμός σε όλες τις υποδομές του αθλητικού πάρκου ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά φωτιστικά ξεπέρασε το ποσοστό του 45%.