ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Κλάδος
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Business Solutions
ENERGY SOLUTIONS, MV & LV PANEL BUILDING

Λίμνη Κερκίνης - Προστασία Οικοσυστήματος

Το έργο

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για προστασία του οικοσυστήματος, στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, του νομού Σερρών, υπήρξε η ανάγκη για ανάπτυξη συστήματος εποπτείας προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των περιπτώσεων λαθροθηρίας των υπό εξαφάνιση πτηνών. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ζώνη ελέγχου, η οποία θα διασφαλίσει την ομαλή αναπαραγωγή των υπό εξαφάνιση πτηνών, με συστήματα νέων τεχνολογιών σημάνσεων και ειδοποίησης.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Το σύστημα μελετήθηκε προκειμένου να συνδυάσει την παραγωγή ενέργειας από Φ/Β σύστημα (1,50kWp) ενώ παράλληλα το σύστημα μπαταριών του οίκου Hoppecke (135Ah/12V) εξασφάλιζε τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα ενέργειας της εγκατάστασης. Οι πίνακες DC και AC που κατασκεύασε η ΚΑΥΚΑΣ συμμορφώνονταν πλήρως με τις απαιτήσεις της μελέτης και κάλυπταν τις ανάγκες ενός συστήματος διανομής εγκατεστημένο σε ένα εξωτερικό περιβάλλον με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα αναπτύχθηκε σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης (SCHNEIDER COMBOX) προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας.

Σε συνεργασία με την BUSINESS COSMOS SYSTEMS αναπτύχθηκε και παραδόθηκε ένα ολοκληρωμένο υβριδικό σύστημα υψηλής αξιοπιστίας, η λειτουργία του οποίου μπορεί να ελεγχθεί απομακρυσμένα και να διασφαλίσει την άμεση αναγγελία βλαβών. Με το σύστημα αυτό εξασφαλίστηκε η παραγωγή 2.000kWh σε ετήσια βάση και διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη επιτήρηση της περιοχής από λαθροθηρία.