ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Κλάδος
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Τοποθεσία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

Makios Logistics

Το έργο

Με περισσότερα από 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η εταιρεία Makios Logistics, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κλάδο των μεταφορών διαθέτοντας εκτός από ένα στόλο φορτηγών δημόσιας χρήσης και φορτηγών ψυγείων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφοράς ξηρού φορτίου και ψυχόμενων και κατεψυγμένων προϊόντων.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Στόχος του έργου ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων της. Με τη χρήση μηχανισμών ελέγχου ενεργειακής κατανάλωσης και απόδοσης φωτισμού, η ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ αναγνώρισε την υψηλή ενεργειακή κατανάλωση και την έλλειψη επαρκούς φωτισμού κυρίως στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, η οποία λόγω της διέλευσης μεγάλων οχημάτων και των βραδινών φορτοεκφορτώσεων εμπορευμάτων είχε αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργικότητα και στην ασφάλεια του χώρου.

Οι προτάσεις της ομάδας φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ μείωσαν την ενεργειακή κατανάλωση του φωτισμού κατά 50% ετησίως ενώ ο χρόνος απόσβεσης για την εταιρεία Makios Logistics ήταν μικρότερος από 2 έτη. Παράλληλα επιτεύχθηκε σωστή κατανομή φωτισμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους παρέχοντας στους εργαζόμενους ένα λειτουργικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.