ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Κλάδος
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Business Solutions
INDUSTRIAL SOLUTIONS, LIGHTING SOLUTIONS

Θερμοκηπιακή μονάδα στο Κάστρο Βοιωτίας

Το έργο

Η GREENTECH σε συνεργασία με την ΚΑΥΚΑΣ ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο του 2020 την κατασκευή θερμοκηπιακής μονάδας υδροπονικής καλλιέργειας, έκτασης 25.000m², για την παραγωγή φυλλωδών λαχανικών στη περιοχή της Βοιωτίας.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ

Η μονάδα έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα του Controlled Environment Agriculture (CEA) για να παράγει διάφορες ποικιλίες σαλάτας και μυρωδικών. Πρόκειται για πρότυπη μονάδα καθώς είναι η πρώτη στην Νότια Ευρώπη που παράγει φυλλώδη λαχανικά σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο περιβάλλον με σύστημα μετακινούμενων καναλιών, με την μέθοδο της αεροπονίας και όχι στο χώμα. Το νερό άρδευσης ανακυκλώνεται πλήρως, μειώνοντας τη χρήση νερού έως και 90%. Χρησιμοποιούνται ωφέλιμα έντομα αντί φυτοφαρμάκων για να διατηρούν τα φυτά υγιή και αναμένεται να αποφέρει 30 φορές μεγαλύτερη παραγωγή ανά στρέμμα συγκριτικά με την παραδοσιακή γεωργία.

Ήταν ένα έργο υψηλών προδιαγραφών όπου η Greentech σε συνεργασία με την ομάδα της Καυκάς δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε με επιτυχία κάτω από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου χρησιμοποιήθηκαν καλώδια, πλαστικά και βιομηχανικό υλικό υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας. Τέλος, πρόκληση αποτέλεσε ο φωτισμός της θερμοκηπιακής μονάδας όπου με τις κατάλληλες τεχνικές και κατευθύνσεις εξασφαλίστηκε η άρτια λειτουργικότητα του χώρου καθώς και η ασφάλεια των εργαζομένων στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.