ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κλάδος
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

Tsikeli Hotel Meteora

Το έργο

Το Tsikeli είναι ξενοδοχείο που βρίσκεται στους πρόποδες των ψηλών βράχων των Μετεώρων, στο μικρό και γραφικό χωριό Καστράκι. Το φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο ξεχωρίζει για την εναρμόνιση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου με σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής. Οι γήινες αποχρώσεις, οι πέτρινοι τοίχοι και οι περίτεχνες ξύλινες λεπτομέρειες κυριαρχούν στην διάταξη του ξενοδοχείου, εκπέμποντας μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Το Tsikeli διαθέτει πολλές και διαφορετικές επιλογές διαμονής, περιλαμβάνοντας μοντέρνες σουίτες και δωμάτια, καθένα με το δικό του χαρακτήρα και όλα πλήρως εξοπλισμένα. Τέλος, προσφέρει θέα στα Μετέωρα και ένα περιβάλλον τοπίο που μαγεύει το μάτι.

Οι προκλήσεις του έργου

Βασική πρόκληση της ομάδας μας σε συνεργασία με την μηχανικό ήταν η απόδοση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αίσθησης του εξωτερικού φυσικού περιβάλλοντος στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και ειδικότερα, στο lobby. Η ομάδα μας κλήθηκε να χρησιμοποιήσει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής σύμφωνα με τις προδιαγραφές και να εξασφαλίσει την αισθητική αρτιότητα στον χώρο.

Από το όραμα στον σχεδιασμό

Το όραμα της ομάδας μας ήταν η υλοποίηση του έργου με βάση την εξασφάλιση της λειτουργικότητας, της ασφάλειας, της αισθητικής και την ενσωμάτωση του φωτισμού στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Το αποτέλεσμα που θέλαμε να αποδώσουμε μέσω του φωτισμού ήταν η μεταφορά της αίσθησης των φυσικών στοιχείων, του ξύλου και του ακατέργαστου πωρόλιθου στο εσωτερικό περιβάλλον του lobby. Αυτό πραγματοποιήθηκε με την χρήση λαμπτήρων gu10 και LED ταινίες, όλα με push button dimming και controllers της master.