ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κλάδος
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

Τilia Resort στο Μούρεσι Πηλίου

Το έργο

Το Τilia Resort βρίσκεται στο Μούρεσι, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ανατολικού Πηλίου.
Σε υψόμετρο 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, αναπτύσσεται σε μια έκταση 26 στρεμμάτων, που μέσα φιλοξενούνται δέκα σουίτες, εστιατόριο, cocktail bar, πισίνα με pool bar και γυμναστήριο.

Το Tilia Resort είναι σε μοναδικό σημείο, από το οποίο έχει θέα το Αιγαίο και είναι πολύ κοντά στις πιο γνωστές θάλασσες του Πηλίου.

Οι προκλήσεις του έργου

Βασική πρόκληση για την ομάδα της ΚΑΥΚΑΣ σε συνεργασία με την διακοσμήτρια του καταλύματος ήταν η εναρμόνιση των φωτιστικών σωμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) και του διακοπτικού υλικού με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων, καθώς και η επιλογή τους ώστε να είναι ανθεκτικά στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Από το όραμα στον σχεδιασμό

Όραμα της ομάδας ήταν να επιλέξει και να χρησιμοποιήσει φωτιστικά σώματα τα οποία θα ενσωματώνονται με την αρχιτεκτονική των κτιρίων ενώ θα εξασφαλίζουν την οπτική άνεση και την ασφάλεια των ενοίκων, καθώς και του προσωπικού του καταλύματος. Επιπλέον, άλλος ένας στόχος μας ήταν να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα του καταλύματος και το πέτυχαμε με την αντικατάσταση όλων των παλιών συμβατικών λαμπτήρων, με αυτούς τεχνολογίας Led.