ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Κλάδος
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Business Solutions
LIGHTING SOLUTIONS

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ήλιδας προέβη στην αντικατάσταση του φωτισμού του Δημοτικού Λιμένα επενδύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες του Λιμένα και της χερσαίας ζώνης.

Οι προκλήσεις του έργου

Το ζητούμενο του έργου ήταν τόσο η αισθητική, όσο η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενου φωτισμού με ιστούς και φωτιστικά τεχνολογίας LED, προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό της περιοχής και να αναδειχθεί η αξία του τοπίου του Λιμένα καθώς και οι χρήσεις αυτού (αλιευτικό καταφύγιο, χρήση αρδευτικών τάφρων, αξιοθέατο παραθεριστικού θερέτρου, εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής…). Οι βασικές προκλήσεις ήταν το ιδιαίτερο παραθαλάσσιο περιβάλλον, που για το λόγο αυτό έπρεπε να επιλεχθούν υλικά τα οποία θα έχουν εξαιρετική ανθεκτικότητα στην διάβρωση και στην οξείδωση. Επιπρόσθετα το σχέδιο των ιστών και των φωτιστικών έπρεπε να είναι παραδοσιακής σχεδίασης προκειμένου να εναρμονίζονται απόλυτα με την περιοχή.

Από το όραμα στον σχεδιασμό

Η ΚΑΥΚΑΣ προβαίνοντας στην πλήρη μελέτη και καταγραφή των αναγκών του έργου κατέληξε σε ολοκληρωμένη πρόταση αναβάθμισης φωτισμού της περιοχής με την προμήθεια παραδοσιακών ιστών και φωτιστικών με λαμπτήρες τεχνολογίας LED κατασκευασμένα από αυτοσβενύμενο υλικό (χυτορητίνη), με προστασία έναντι της διάβρωσης και της οξείδωσης από παραθαλάσσιο περιβάλλον και με ειδική επεξεργασία για να είναι ανθεκτικά σε UV ηλιακή ακτινοβολία. Για τα υλικά κατασκευής των ιστών και των φωτιστικών που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο δεν απαιτείται καμία συντήρηση και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Η επίτευξη αναβάθμισης του επιθυμητού φωτισμού των συγκεκριμένων περιοχών μέσω ιστών και φωτιστικών της πιο σύγχρονης τεχνολογίας LED κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τους στόχους του έργου καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας έφτασε σε ποσοστό περίπου 50% και υπήρξε πλήρης εναρμόνιση των προϊόντων με την αρχιτεκτονική φύση του έργου.