ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ

Μετασχηματιστές Ισχύος (Μ/Σ)

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Οι μετασχηματιστές (Μ/Σ) είναι ηλεκτρικές μηχανές, οι οποίες μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια εισόδου σε ηλεκτρική ενέργεια εξόδου με διαφορετικό επίπεδο τάσης, μικρότερο ή μεγαλύτερο της τάσης εισόδου, διατηρώντας ίδια τη συχνότητα. Οι μετασχηματιστές επιτρέπουν τη μεταφορά και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο απλό και πολύ οικονομικό, αφού η απόδοση τους είναι μεγαλύτερη από 95%. Η παροχή ενέργειας στους καταναλωτές χωρίς τους μετασχηματιστές θα ήταναδύνατη κι αυτό διότι, η τάση στους ακροδέκτες μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ μεγάλη.

Σκοπός των μετασχηματιστών είναι η προσαρμογή της ηλεκτρικής ενέργειας στην εκάστοτε τάση. Επίσης, στις γραμμές μεταφοράς υπάρχουν απώλειες που είναι ανάλογες του τετραγώνου του ρεύματος. Επομένως, θα πρέπει το ρεύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι ελάχιστες. Η επίτευξη του στόχου αυτού γίνεται με ανύψωση της τάσης έτσι ώστε να μεταφερθεί η επιθυμητή ισχύς.

Οι μετασχηματιστές διανομής είναι κυρίως δυο τύπων, ελαίου και ξηρού τύπου. Χρησιμοποιούνται στα δίκτυα διανομής για να μεταφέρουν ενέργεια από το δίκτυο μέσης τάσης (ΜΤ 20kV) στο δίκτυο χαμηλής τάσης (ΧΤ 400V) των καταναλωτών. Η ισχύς τους είναι συνήθως από 160 kVA έως 3150 kVA.

Τέλος, όλοι οι μετασχηματιστές είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οικολογικού σχεδιασμού, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό ΕΕ αριθ. 548/2014 της επιτροπής της 21ης Μαΐου 2014 για την εφαρμογή της οδηγίας 2009/125/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Ο κανονισμός αυτός εξασφαλίζει το μέγιστο όριων των απωλειών (κενού & φορτίου) των μετασχηματιστών και τους καθιστά φιλικότερους προς το περιβάλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

ΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επικοινωνήστε με την ομάδα μετασχηματιστών ισχύος για υποστήριξη και πληροφορίες.