Κλάδος
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Business Solutions
MV & LV PANEL BUILDING, BUILDING AUTOMATIONS, INDUSTRIAL SOLUTIONS

Το εργοστάσιο της ELPEN σε συνεργασία με τη Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.!

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, λειτουργεί με κεντρικά ηλεκτρικά συστήματα της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
Η ELPEN, μία εκ των κορυφαίων ελληνικών φαρμακευτικών εταιριών, με παρουσία πάνω από 50 έτη στην ελληνική και στη διεθνή αγορά, εμπιστεύθηκε στην Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. το σχεδιασμό και την κατασκευή των σημαντικότερων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, στη νέα της επένδυση. Το νέο εργοστάσιο παρασκευής φαρμάκων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Κερατέας, είναι ένα σύγχρονο κτίριο επιφάνειας 10.000 τ.μ., όπου θα παράγονται εισπνεόμενα και στερεά φάρμακα ενώ θα απασχολούνται πάνω από 300 εργαζόμενοι. Οι μηχανικοί της Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της ELPEN και τους συνεργάτες της, ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμές τεχνολογίες αιχμής.
Αναλυτικότερα η συνδρομή της Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.:
Πιστοποιημένο Πίνακα Μέσης Τάσης, αποτελούμενο από 4 πεδία για την τροφοδοσία των 3 Μετασχηματιστών ισχύος 2000kVA του εργοστασίου.
Πιστοποιημένο Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης, αποτελούμενος από 13 πεδία και 3 συστήματα αυτόματης μεταγωγής σε εφεδρικές πηγές.
Πιστοποιημένο Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης β φάσης, αποτελούμενος από 3 πεδία.
60+ Υποπίνακες Χαμηλής Τάσης
Πιστοποιημένους Γενικοί πίνακες ορόφων, κανονικών φορτίων και αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS)
Πίνακες κίνησης με ρυθμιστές στροφών (inverters)
Για την ταχύτερη παράδοση έγιναν δοκιμές σε πολλούς εναλλακτικούς κωδικούς. Στην επιλογή του τελικού κωδικού, κατά την εγκατάστασή του πραγματοποιήθηκε παραμετροποίηση στους ρυθμιστές στροφών.
Πιστοποιημένους υποπίνακες λοιπών αναγκών
Οι Υποπίνακες του έργου διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αδιάκοπη παραγωγή φαρμακευτικού υλικού καθώς και αυτοματισμούς για το χειρισμό inverter και κλιματιστικών μονάδων.
Ενσωμάτωση συστήματος διαχείρισης κτιρίου με τεχνολογία ΚΝΧ
Ενεργειακή πλατφόρμα
Οι αυτόματοι διακόπτες ισχύος διαθέτουν ενσωματωμένη μονάδα μέτρησης και επικοινωνίας με δυνατότητα παρακολούθησης των ενεργειακών μεγεθών τοπικά μέσω υπολογιστή – HMI είτε μέσω Cloud πλατφόρμας ενεργειακής διαχείρισης και παρακολούθησης εξοπλισμού.
Η χρήση των «έξυπνων» διακοπτών ισχύος εξασφαλίζει την ορθή ενεργειακή διαχείριση και εποπτεία της υγείας του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων με απλό και γρήγορο τρόπο καθώς επίσης επιτυγχάνεται η συλλογή, η επεξεργασία και η οπτικοποίηση αποτελεσμάτων πλήθους δεδομένων, συγκριτικά KPIs κ.α.
Σύστημα Ροηφόρων Αγωγών (Busbars) για τη διασύνδεση των 3 Μετασχηματιστών ισχύος με τον Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης στο υπόγειο του κτιρίου, καθώς και 2 επιπλέον κάθετες διαδρομές για την διασύνδεση των υποπινάκων UPS του 2ου ορόφου. Οι μικρές διαστάσεις των ροηφόρων, η δυνατότητα εναλλαγών κατεύθυνσης σε στενούς χώρους, η εξασφάλιση της ασφάλειας του χρήστη και η υποστήριξη που παρέχει η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή αυτής της λύσης.