Ανακαίνιση της εταιρείας ΚΕΝΟΤΟΜ

Καινοτομία και Αισθητική Μαζί


Το έργο αφορά διαμόρφωση χώρου 650τμ σε κεντρικό δρόμο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας ενιαίος όροφος σε κτίριο, που ανήκει στην εταιρία ΚΕΝΟΤΟΜ και έχει διαμορφωθεί εξολοκλήρου από την αρχή. Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση όλων των χώρων της εταιρείας, καθώς διαθέτει πολλά «δωμάτια εργασίας» για μηχανικούς πληροφορικής.

“Η KENOTOM είναι μία ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών για Ενσωματωμένα Συστήματα και Τεχνολογίες Ελέγχου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός του ταλέντου, της εμπειρίας και του καινοτόμου πνεύματος καθιστούν την εταιρεία μας ένα κέντρο υπεροχής για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.”

Οι προκλήσεις του έργου

Σκοπός της ανακαίνισης ήταν να μεταμορφώσει τα παλιά επαγγελματικά γραφεία σε ένα μοντέρνο, ευχάριστο και λειτουργικό χώρο εργασίας. Η ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού που έφτιαξε η ομάδα μας είχε ως αποτέλεσμα να αναδείξει τον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου σε συνδυασμό με την δημιουργία ενός αποδοτικού περιβάλλοντος εργασίας. Επίσης, η εξοικονόμηση ενέργειας και η διαχείριση όλων των λειτουργιών στο κτίριο πραγατοποιήθηκε με την εφαρμογή του συστήματος αυτοματισμών, “ΚΝΧ”.

Από το όραμα στον σχεδιασμό

Το όραμα της ομάδας μας ήταν να αντικατοπτρίσει τη δυναμική και τη φρεσκάδα της εταιρείας στους χώρους εργασίας. Επιπλέον, μεσώ του φωτισμού θέλαμε να δημιουργήσουμε τον ιδανικό χώρο εργασίας που θα διεγείρει την παραγωγικότητα του ανθρωπίνου δυναμικού. Τέλος, σκοπός μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα χώρο που θα εξασφαλίζει αυτοματοποίηση, κεντρική διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας όλων των λειτουργιών του κτιρίου.