Ελαιοτριβείο Τσαούσης

Το Ελαιοτριβείο Τσαούσης βρίσκεται στην περιοχή Ασπρόχωμα της Καλαμάτας και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου για περισσότερα από 70 χρόνια. Η εμπειρία τόσων δεκαετιών και η τεχνογνωσία τους, έχουν σαν κοινή συνισταμένη την φροντίδα και περιποίηση του ιερού δέντρου της ελιάς. Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν με την ίδια αφοσίωση και μεράκι για την τέχνη τους καθώς διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και πιστοποιημένες μεθόδους παραγωγής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.Οι προκλήσεις του έργου

Πρόκληση για την ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ αποτέλεσε η δημιουργία και υλοποίηση φωτοτεχνικής μελέτης που θα εξασφάλιζε τόσο στο ελαιοτριβείο, όσο και στους εργαζομένους ασφάλεια και λειτουργικότητα στο εσωτερικό του χώρου. Άλλος ένας στόχος που κληθήκαμε να πραγματοποιήσουμε, ήταν να παραδώσουμε ένα έργο που θα εξασφάλιζε στον ιδιοκτήτη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

Από το όραμα στον σχεδιασμό

Η εξειδικευμένη ομάδα της ΚΑΥΚΑΣ με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια οραματίστηκε την σχεδίαση και παράδοση ενός έργου στα πρότυπα των σύγχρονων ελαιοτριβείων, που θα χαρακτηρίζεται για την άψογη λειτουργικότητα του σε όλους τους χώρους. Τέλος, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι στην μελέτη του χώρου καθώς χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά τεχνολογίας LED.