Γαλακτοβιομηχανία LA Farm A.E.Το έργο:
Έξω από τα Τρίκαλα, στο χωριό Παραπόταμος, στεγάζονται τα κεντρικά κτίρια και η μονάδα παραγωγής της ελληνικής γαλακτοκομικής εταιρείας LA Farm. Με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, και κύριο προϊόν παραγωγής τη φέτα, η LA Farms επένδυσε σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον βιομηχανικής παραγωγής αναγείροντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε ένα χώρο 27.000 m2 , με χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Η συμβολή της ΚΑΥΚΑΣ:
Στο συγκεκριμένο έργο, στόχος ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, επηρεάζοντας εσωτερικούς χώρους όπως αυτούς των γραφείων, των ψυγείων και της παραγωγής καθώς και εξωτερικούς όπως τους χώρους στάθμευσης του εργοστασίου. Ακολουθώντας την αφαιρετική φιλοσοφία των βιομηχανικών χώρων του εργοστασίου, προτάθηκαν οι κατάλληλες λύσεις, επιτυγχάνοντας την βέλτιστη απόδοση φωτισμού και την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Η ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ πρότεινε αξιόπιστες λύσεις μειώνοντας την ετήσια ενεργειακή κατανάλωση σε ποσοστό 60%, κατά 170.000 kWh στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα άρτιο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα με χρήση τεχνολογίας LED.