Νέα

14 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη!

Η ΚΑΥΚΑΣ τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και στην υγεία! Για μια ακόμη φορά διαφαίνεται το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που τη διακρίνει σαν οργανισμό. Με σύνθημα: «Κάνε ένα δώρο ζωής, γίνε εσύ ο επόμενος ήρωας!», διοργανώσαμε για το διάστημα 2021-2022, πέντε εθελοντικές κοινωφελείς αιμοδοσίες, που με προθυμία συμμετείχε το προσωπικό της ΚΑΥΚΑΣ και στέφθηκαν με επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός φιαλών αίματος.

Συνολικά σε αυτές τις δράσεις συμμετείχαν 142 εργαζόμενοι της ΚΑΥΚΑΣ και συγκεντρώθηκαν 124 φιάλες αίματος. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίξαμε την καθολική ανάγκη για ασφαλές αίμα στην υγειονομική φροντίδα και αναδείχτηκε η ζωτικής σημασίας εθελοντική προσφορά, που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει όλους απέναντι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Παρακάτω, ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία της κάθε διοργάνωσης:

  • 15/11/2021 Κεντρικά Γραφεία
  • 2/12/2021  Αχαρναί Πίνακες 
  • 16/3/2022  Κεντρικά Γραφεία 
  • 17/3/2022  Ασπρόπυργος         
  • 27/5/2022  Θεσσαλονίκη Διαβατά

Η εταιρεία όμως δεν περιορίζεται μόνο στη διοργάνωση Αιμοδοσιών, αλλά έχει δημιουργήσει την Τράπεζα αίματος της ΚΑΥΚΑΣ, που λειτουργεί με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης εδώ και αρκετά χρόνια υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου δυναμικού της ΚΑΥΚΑΣ. Η λειτουργία της έχει ως σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και συγγενών Α’ βαθμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 3 χρόνια, παρά τις αντίξοες συνθήκες, έχουν συλλεχθεί 70 φιάλες αίματος, ενώ από τις αρχές του 2020 έχουν γίνει περισσότερες από 52 καλύψεις σε εργαζομένους και συγγενείς αυτών. Γιατί πάνω από όλα «η ΚΑΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ» και όλοι μαζί εργαζόμαστε με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας!